Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Százmilliókat kaphatnak Szoboszlaiék, ha ma legyőzik Skóciát az Eb-n

Skócia legyőzése jól fizetne, hiszen így akár tovább is juthatnak Szoboszlai Dominikék a nyolcaddöntőbe, és így máris közel egymilliárd forintos pénzdíj járna.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A magyar válogatott jelenleg nulla ponttal az A csoport utolsó helyén áll az Eb-n, de ha legyőzi Skóciát az utolsó csoportmeccsén, akkor a kedvező eredmények alakulásának köszönhetően esélye van arra, hogy három ponttal a négy legjobb harmadik helyezett egyikeként továbbjusson a nyolcaddöntőbe. Mindez pedig már nagyon jól fizetne Szoboszlai Dominikéknek – írja a Magyar Nemzet. Az UEFA teljesítményarányos pénzdíjat oszt ki az Eb-n résztvevő csapatoknak, vagyis a csoportkörben elért döntetlenek után félmillió eurót, a győzelmekért egymillió eurót utal az adott ország szövetségeinek.

A magyar válogatottnak a Svájc elleni 3-1-es és a Németország elleni 2-0-s vereség után semmi sem járt, de a skótok elleni győzelem máris egymillió eurót érne – emelik ki a cikkben. Ehhez még hozzájönne további másfél millió euró, ha ez az egyetlen siker elég lenne a nyolcaddöntőbe jutáshoz, a legjobb tizenhat közé kerülő együtteseknek ugyanis ekkora bónusz jár. Tehát Szoboszlai és társai Skócia legyőzésével ideális esetben 2,5 millió eurót, átszámítva csaknem egymilliárd forintot (994 millió) keresnének az MLSZ-nek. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

A szövetség pedig ennek az összegnek az egyharmadát, tehát mintegy 330 millió forintot szétosztana a játékosok között, ez a régóta bevett gyakorlat. Az összeg – legyen a végén akármekkora – nem egyenlően oszlana el a keretet alkotó 26 játékos között, itt ugyanis az MLSZ figyelembe veszi, hogy ki hány percet töltött a pályán, mennyit tett hozzá a sikerhez – magyarázza a lap. Persze ez nem jelenti azt, hogy csak a pénz motiválná a válogatott tagjait ma este Skócia ellen, de az tény, hogy az ezzel az egy győzelemmel megszerezhető több százmillió forint jelentős összeg.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:

Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00

A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

Korábban azt is megírtuk: egyes értesülések szerint Szoboszlai már pénteken sem edzett együtt a csapattal, ami aggasztó lehet. Ám nincs ok az aggodalomra, az MLSZ megerősítette, hogy regenerációs munkát végzett, így rendben lesz a skótok elleni mindent eldöntő találkozóra, addig pedig lesz egy kis ideje pihenni, amit remélhetőleg valóban ki is használt. Hiszen a focistára nagyon nagy szükség lesz a meccs alatt: ő a válogatott vezére, a pályán és azon kívül is.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.