Clouds
21 Budapest
Dollár
344,34 Ft
Euró
368,69 Ft
Font
428,49 Ft
Bitcoin
26,520 $

Szoboszlai bekerült a Bundesliga húsz legértékesebbnek játékosa közé

Budapest, 2023. március 27. A bolgár Daniel Naumov (b) és Szoboszlai Dominik (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Transfermarkt nevű átigazolási portál a válogatott szünet alatt 40 millió euróra emelte Szoboszlai Dominik becsült piaci értékét, ezzel a magyar focista bekerült a Bundesliga 20 legértékesebbnek tartott játékosa közé.

Előzmény:

 

A bolgárok ellen 3-0-ra megnyert EB-selejtezőn kulcsszerepet vállalt Szoboszlai Dominik, akinek, ha nem is emiatt, de látványosan megemelkedett a becsült piaci értéke a leginkább mérvadó átigazolási adatbázison, a Transfermarkton.

Soron kívül Aluljárót öntött el az esővíz Budapesten szerda este

A válogatott szünet előtt még 35 millió euróra taksálták a magyar játékos kivásárlási árát, a Magyar Nemzet azonban kiszúrta, hogy ez a bolgárok elleni meccs utánra, pár nap alatt 40 millióra kúszott.

A válogatottból hasonló növekedés Kerkez Milosnál figyelhető meg, akinek értéke több mint 1300 százalékot nőtt az értéke, jelenleg tízmillión áll, ahogy Sallai Rolandnak is, bár neki csökkent az értéke 12 millióról.

Szoboszlai értékének emelkedésével a 121. legértékesebbnek tartott focistává vált világszerte, valamint a 19. legértékesebbnek tartottá a Bundesligában. A bolgárok elleni meccs utáni 24 órában ráadásul az adatbázisban többen kerestek rá, mint például Erling Haalandra és Kylian Mbappéra.