Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Szó sincs arról, hogy a harmadik hullám elvonult volna

Fotó: Várakozók az egri Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében kialakított oltóponton 2021. május 4-én. MTI/Komka Péter
not image

Takács Petra

2021. május 4. - 20:16

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt az operatív sajtóeseményén, hogy mindez nem jelenthető ki, miközben továbbra is a harmadik hullám leszálló ágában vagyunk.

A járványügyi számok egyre biztatóbbak, de senki nem dőlhet hátra, mivel a harmadik hullám nem vonult el, illetve a veszélyesnek tartott indiai mutáns egyre közelebb kerül. Nem zárható ki az sem, hogy ez a mutáció is betörhet Magyarországra, mint például korábban a brit variáns.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

Emiatt is van nagyon nagy jelentősége annak, hogy az emberek felvegyék az oltásukat, mert adott esetben akár súlyos állapotba is kerülhetnek, ha nem védettek. Magyarországon ezen a héten már összesen hat különböző vakcinával fognak oltani, miután a Janssen is zöld jelzést kapott.

Azok, akik nem oltatják be magukat, potenciális veszélynek vannak kitéve, emiatt is hangsúlyozzák a kormány részéről, hogy milyen fontos a regisztráció, ami után akár már másnap hozzájuthatunk a vakcinához.

A kedd reggel kiadott járványadatok is azt mutatják, hogy a harmadik hullám folyamatosan gyengül, de távolról sem múlt el. Müller Cecília országos tisztifőorvos az egyik kérdésre válaszolván mondta azt, nem jelenthető ki, hogy véget ért a harmadik hullám.

„Nem jelenthető ki, a harmadik hullámnak egy lefele szálló szakaszában vagyunk, az adatok napról napra kedvezőbbek, de még mindig látják, hogy új fertőzötteket detektálunk, és sajnos kórházban ápoltak is vannak.”

Müller hozzátette, minden törekvésük azt szolgálja, hogy véget érjen a harmadik hullám, de ez egyelőre nem jelenthető ki.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.