Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,30 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
60,737 $

Újabb sérülteket operálnak meg az orvosok a szlovákiai buszbalesetet követően

Kiderült, hogy újabb sérültek szorulnak operációra a szlovákiai buszbalesetet követően.

Fotó: Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/AP/TASR/Michal Svítok
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül tizenhármat szállítottak az elmúlt két napban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba – közölte a gyógyintézmény főigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatón szerdán, Miskolcon.

Révész János elmondta, a páciensek közül hat ambuláns ellátást igényelt és hetet vettek fel a kórházi osztályokra. Utóbbiak közül egyet orvosi megfigyelés alatt tartanak, a további hat, döntően végtagsérüléseket szenvedett sérült pedig műtéti ellátást igényel.

A főigazgató hozzátette, három embert már megműtöttek, további hármat pedig szerdán vagy csütörtökön operálnak meg. Révész János hangsúlyozta, a gyógyintézmény folyamatosan tartja a kapcsolatot a szlovák orvosokkal, akik jelezték, vannak náluk olyan stabilizált és szállítható állapotban lévő sérültek, akiket végleges ellátásra a miskolci kórházba fogják átvinni.

A kórház felkészült ezeknek a sérülteknek a fogadására, a traumatológiai osztály 140 ággyal, gyakorlatilag korlátlan műtőkapacitással rendelkezik, emellett rendelkezésre áll a húszágyas intenzív osztály és a szintén húszágyas posztoperatív őrző, vagyis minden sérültet el tudnak látni, akiket a szlovák hatóságok hozzájuk irányítanak – közölte.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a beszállított sérültek között senki nincs életveszélyes vagy súlyos állapotban, mindannyian nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, állapotuk teljesen stabil. Jelen pillanatban olyan komplikált sérült nincs, akinél fennáll a veszély, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedhet – tette hozzá a főigazgató. A magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek.

(MTI)