Hazahozták a szlovákiai buszbaleset összes sérültjét

Fotó: Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/TASR/TASR/Michal Svítok
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Három idős sérültet a megyei kórház intenzív osztályán ápolnak, az egyik legsúlyosabb sebesültet, egy 77 éves asszonyt pedig helikopterrel szállítottak.

Az RTL Híradó beszámolója alapján pénteken Miskolcra érkeztek annak a helyi nyugdíjasklubnak a tagjai, akik május 15-én Szlovákiában súlyos balesetet szenvedtek, miután az őket szállító busz egy kamionnak csapódott.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Ezt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára is megerősítette korábban, hozzátéve, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szervezésében 16 sérült érkezett Magyarországra, akik közül 4 beteget légi, 12 főt pedig földi egységek szállítottak.

A csatorna szombati riportja szerint immár mindannyian itthon gyógyulnak, három idős sérültet azonban a megyei kórház intenzív osztályán ápolnak. Az egyik legsúlyosabb sebesültet, egy 77 éves asszonyt helikopterrel szállítottak – írta a Népszava.

Lánya elmondása szerint az édesanyja állapota súlyos, egyik lábát amputálni kellett, és még lélegeztetőgépen van. Azoknak, akik különböző végtagsérüléseket szenvedtek, és otthon lábadoznak, helyben próbálják megszervezni, hogy mindnyájan eljuthassanak a rehabilitációra.

A szlovák rendőrség korábban közölte, miszerint ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás veszélyeztetés bűntette miatt, amelynek kapcsán az RTL megérdeklődte, van-e már gyanúsított, de eddig nem érkezett válasz.