Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Szlovákiai baleset sebesültjének hozzátartozója: imádkozok értük és a csodáért

TÉMÁK:
#sebesültek
Fotó: Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/TASR/TASR/Michal Svítok
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hét elején történt incidens óta többen összefogtak és kiutaztak, hogy szeretteik mellett legyenek, a többiek pedig itthonról aggódnak a rokonokért és barátokért.

A hétfőn történt szlovákiai buszbaleset súlyos, életveszélyes és kritikus állapotú sérültjeit öt intézményben ápolják: a Pozsonyi Egyetemi Kórházban 12 páciens fekszik, ebből 8 súlyos, 3 kritikus állapotban, lélegeztetőgépen van. Skalicára 4, 70 és 78 év közötti súlyos sérültet szállítottak, míg Malackyban 4 utas vár műtétre, egyet pedig altatásban tartanak.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A Metropol információi szerint a járművön főként budapesti és miskolci nyugdíjasok utaztak, a miskolciak egy része egy helyi nyugdíjasklub tagjai. Az önkormányzat mindenben segíti az érintett családokat, akik szerint már többeket hazaszállítottak, s a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba vittek.

Többen azonban még mindig kint fekszenek, de természetesen az ő hazaszállításukat illetően is lesz segítség. Közben az ismerősök és családok is összefogtak, akik egy része kiutazott, míg mások itthonról aggódnak a szeretteikért és barátaikért.

„Több ismerősöm is a buszon ült, de semmit nem tudok az állapotukról, idegőrlő ez az egész. Minden percben azt várom, hogy megtudjak valamit, de addig csak annyit tehetek, hogy imádkozok értük és a csodáért, hogy felépüljenek”

– mondta el egy nyugdíjas.

Elmondása szerint minden hite az orvosokban és a jóistenben van, bízik benne, hogy végül jóra fordulnak a dolgok. Egy családanya pedig kommentben jelezte, hogy édesanyja is a buszon ült, jelenleg lélegeztetőgépen van.

„Anyukám a súlyos sérültek között, lélegeztetőgépen van. A konzulátust hívja mindenki, ott adnak információt. Több társát ma hazahozzák, de sajnos nem tudok mindenkiről, öt külön kórházba vitték őket”

– írta.