Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Szlávik üzent az oltatlanoknak: minél hamarabb vegyék fel az oltást a nagy járvány miatt

Fotó: Megkapja egy férfi az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. november 9-én. MTI/Vasvári Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. november 10. - 06:06

Szlávik János szerint az oltatlanok igyekezzenek felvenni az oltásukat, mert egy nagy járvány kezdett kialakulni.

A negyedik továbbra is egy olyan hullám, ami elsősorban az oltatlanokra veszélyes, ami akár az életükbe is kerülhet. Ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök is fogalmazott, az oltatlanok életveszélyben vannak, nem fogják tudni kikerülni a vírust, hiába zárkóznak be vagy hordanak maszkot.

Szlávik János a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában igyekezett felhívni az emberek figyelmét, hogy milyen fontos az oltás. Azok, akik kivárnak, egyre nagyobb és nagyobb veszélybe kerülhetnek, mert a delta mutáns minden eddiginél könnyebben és gyorsabban terjed.

„Azt látni kell, hogy ezeknek az oltásoknak idő kell ahhoz, hogy a hatásukat kifejtsék. Tehát egy első oltásnál még néhány hét múlva ugyan van már védettség, de nem a teljes.”

„A teljes védettség a második oltást követő második héten alakul ki. Én is azt tudom mondani, hogy aki egy picit is ezen gondolkozik, minél hamarabb vegye fel, hiszen látjuk, hogy egy nagyon komoly járvány kezdett kialakulni.”

„Csak akkor lesz rendes védettsége, ha minél hamarabb veszi fel az oltást. Viszont azt tudni kell, hogy nincs későn beadott védőoltás, olyan nincs, hogy későn adtuk be.” – hangsúlyozta Szlávik.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.