Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Szlávik János szerint van egy fontos kifejezés a koronavírus kapcsán

Budapest, 2021. december 15. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetõ fõorvosa az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülésén az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülõ gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen. MTI/Soós Lajos
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Ez pedig a „jelenleg” szó, hiszen bár most javuló tendenciát láthatunk, az alvariánsok azonban nem tűntek el.

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa a Heti TV-ben elmondta, hogy jelen pillanatban a szennyvízkoncentráció és a kórházba kerülők száma is csökkenő tendenciát mutat, azonban a „jelenleg” kifejezést nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Kiemelte, hogy az Egyesült Államokban, Európában, valamint Izraelben is újabb alváltozatai jelentek meg a koronavírusnak, azt ugyanakkor most még nem lehet megmondani, hogy ezek világszerte elterjednek-e.

Egyre kevesebben jelentkeznek az oltópontokon

Szlávik úgy véli, hogy érdemes lenne minden évben felvenni a koronavírus vakcinát, hasonlóan az influenzaoltáshoz, melyek a folyamatosan megjelenő variánsokkal szemben is védelmet nyújthatnak – írja a Breuerpress.

Akik pedig a veszélyeztetett csoportokba tartoznak, azoknak az évi kétszeri oltás is ajánlott. Elmondta, hogy ezzel ellentétben egyre kevesebb embert látni az oltópontokon, aki pedig korábban már felvette az oltást, kevesebb figyelmet fordít a megelőzésre.

Fontosnak tartja, hogy az emberek továbbra is figyeljenek magukra, megjegyezve: pozitív változásnak tekinti, hogy a tömegközlekedési eszközökön most is látni maszkot viselő embereket.