Szlávik János: a kifejezetten oltásellenesekkel nincs mit kezdeni

Fotó: Biros Erika asszisztens beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. november 28-án. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Rosta Tibor Azonosító: DROTI20211128008
not image

Hujber Dávid

2021. november 29. - 08:45

Vannak, akik gyakorlatilag meggyőzhetetlenek, és inkább kockáztatják az életüket, minthogy felvegyék az oltásukat.

Egy rendkívül sikeres oltási héten vagyunk túl, nagyon sokan mondtak igent az oltásokra az elmúlt héten. A regisztráció nélküli kampány megtette a hatását, és az olyan sikeres volt, hogy egy héttel meghosszabbították azt.

Ugyanakkor még mindig vannak olyanok, akiket lehetetlen meggyőzni, és még a halálos ágyukon sem ismerik be, hogy jobb lett volna kérni az oltást, mert akkor elkerülhették volna a legrosszabb forgatókönyvet.

Voltak, akik megbánták, hogy nem oltatták be magukat, de már túl késő volt. Szlávik János a Mokka vendégeként beszélt hétfő reggel arról, hogy többeket meg tudott győzni az oltásról, amit személyes sikernek tekint.

„Nagyon sikeres volt ez az oltási hét, meglepően, mind a harmadik oltást felvevők között, de még az első oltást felvetők között is. Nekem van egy kis személyes sikerem benne, mert szombaton több embert tudtam személyesen elvinni az oltópontra.”

„Úgy gondolom, hogy a meggyőzés volt fontos, ennyi hónap után el tudtam magyarázni, miért fontos az, hogy eljöjjenek velem az oltásra, és felvegyék az első oltásukat.” – folytatta a válaszában Szlávik.

„Félelem van az emberekben, és a félelmet kell legyőzni. Sokan félnek az oltások hosszú távú mellékhatásaitól, sokan a rövidtől, sokan úgy gondolják, hogy nem hatékony az oltás.”

„Velük ezt meg lehet beszélni, a kifejezetten oltásellenesekkel nincs mit kezdeni. Akinek el tudom magyarázni, hogy miért jó az oltás, azt meg lehet győzni, és elmentek oltást felvenni. Remélem, hogy ezen a héten is így lesz.”