Szlávik elmondta, miért fontos a gyerekeket is beoltani világjárvány idején

Fotó: Kardosné Huszár Ildikó asszisztens oltáshoz készíti elő a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. november 27-én. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióhét keretében regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. december 1. - 21:43

Szlávik János kiáll amellett, hogy a gyerekeket is fontos beoltani az immunizálás részeként, mely most új erőre kapott, hála az oltási akcióhétnek.

Remek ötlet volt a kormány részéről bevezetni az oltási akcióhetet, melynek keretén belül az emberek akár regisztráció nélkül is felvehetik az oltásaikat. Ez olyannyira sikeres, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentette, meghosszabbítják az akciót.

Tömegek indultak meg, hogy felvegyék az oltásaikat, köztük oltatlanokkal, akik most adatják be maguknak az első adagot. Volt olyan is, aki már most biztos abban, hogy a másodikat és a harmadikat is kérni fogja.

Rövidesen a még fiatalabbak oltása is lehetségessé válik Magyarországon, és már azt is tudni, hogy december végén érkezik az ehhez szükséges vakcina első szállítmánya. Szlávik a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában erre is kitért, amiről az MTI szintén beszámolt.

A főorvos kiemelte, hogy gyerekeket is be kell oltani, mivel ritkább esetben náluk is kialakulhatnak veszélyes szövődmények, különösen akkor, ha a gyermek valamilyen alapbetegségben szenved, legyen ez szívbetegség, túlsúlyosság, immunhiány, vagy cukorbetegség.

„A főorvos szerint a szülők nyugodtan elvihetik gyermekeiket az oltásra, a gyerekeknél ugyanis ritkák az oltási reakciók, és a vakcinák náluk talán még hatékonyabbak is, mint a felnőtteknél.” – írja az MTI.

Forrás: Liner/MTI