Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Szikora Róbert elsőnek küldené ki azokat a frontra, akik kitalálják, hogy legyen háború

Mint fogalmazott, „a háborúban csak sírás van, szenvedés van, halál van, árvák vannak, vér, veríték, könnyek”.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Attila
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szikora Róbert nemrégiben interjút adott, amelyben többek között arról is szót ejtett, mit gondol a háborúról. „Egy alapvetően pacifista fickót, mint amilyen én vagyok, azt gondolom, kell, hogy érdekeljen a háború” – kezdte az énekes, aki 1985-ben írta meg a Ballag a katona című dalt, ami elmondása szerint a háború értelmetlenségéről szól.

„Ez onnan datálódik, hogy a mi családunkban a nagymamámnak a papáját lelőtték a második világháborúban, a dédnagyimnak lelőtték a férjét, a fiát, mindenkit. Mi mindig mentünk temetőbe, meg jósnőhöz, hogy mi van ezzel, mert eltűnt. A nagyapám a Gulágot megjárta” – fogalmazott Szikora a hirado.hu-nak nyilatkozva, amelyből a 24.hu szemlézett.

Ezt követően azzal folytatta: „Én azokat elsőnek küldeném ki a frontra, akik kitalálják, hogy legyen háború. A háborúban csak sírás van, szenvedés van, halál van, árvák vannak, vér, veríték, könnyek. A háború egy sátáni dolog. És mindig az a vége, hogy végül aztán leülnek egy asztalhoz, és azt mondják: ’Testvér, beszéljük meg, mi van, hát szétlőttük egymást’. De ezt miért nem lehet megcsinálni előtte, és megfordítani ezt a játékot?”.

Az énekes úgy véli, a Sátán akarata a háború, mert az jó üzlet, de mint mondta, mindig eljön az a pillanat, amikor a háborúnál jobb üzlet az újjáépítés. Ebben a cikkben egyébként korábban arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megnyugtatta a fiatalokat, miszerint nem tervezik bevezetni a sorkatonaságot.

A kormányfő egy interjúban kijelentette, hogy nincs napirenden a sorkatonaság bevezetése. Majd hozzátette, ezzel szemben rengeteg olyan dolog van napirenden, ami segítheti a magyar társadalmat az önvédelemre. Ami pedig az uniós sorkatonaság esetleges bevezetését illeti, azt Orbán Viktor teljesen elfogadhatatlannak nevezte: szerinte minden országnak saját joga dönteni arról, hogy bevezeti a sorkatonaságot vagy sem.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.