Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Szijjártó Péter újabb kínai autógyártóval tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai Great Wall Motors autógyártó vállalatnál járt, ahol a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok és a jövőbeli beruházások voltak a fő témák.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Szijjártó Péter a napokban Baodingban, Kínában tett látogatást a Great Wall Motors autógyártó vállalatnál, amely a kínai autóipar egyik meghatározó szereplője. A látogatásról egy Facebook-bejegyzésében számolt be a miniszter, melyben kiemelte a magyar-kínai gazdasági és beruházási együttműködés jelentőségét, valamint az eddig elért eredményeket.

A látogatás kapcsán Szijjártó megjegyezte, hogy a tárgyalások során egyetértésre jutottak abban, hogy az alternatív hajtásláncok, mint a jövő technológiái, elengedhetetlenek a környezetvédelmi célok eléréséhez. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A miniszter látogatása különösen fontosnak tűnik a korábbi értesülések fényében, amelyek szerint épp a Great Wall Motors tervez gyártóüzemet létesítésíteni Magyarországon, a Pécs melletti Bicsérd közelében.

Szijjártó Péter látogatása így nemcsak a kétoldalú gazdasági kapcsolatok erősítését szolgálja, hanem potenciálisan előkészítheti a tervezett magyarországi beruházást is, amely tovább erősítené a hazai autóipar fejlődését.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.