Szijjártó: órákon belül elérjük a 3 millió beoltottat, kedden újabb adag Szputnyik-vakcina érkezik

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
not image

Hujber Dávid

2021.április.12 - 16:59

Szijjártó Péter remek hírekkel szolgált, többek között a várható orosz szállítmányról, ami egy nagyobb adagot rejt maga mögött.

A hétfő reggel kiadott adatok is bizonyították, hogy nagyon közel állunk a 3 millió beoltotthoz, ami egyúttal egy újabb lépést jelenthet a következő nyitásokhoz. Szép lassan egyre közelebb kerülünk a régi életünkhöz, de ehhez vakcinákra is szükség van.

Mint azt már tudhatjuk, a Pfizer egy nagyobb adagot küld keddre, és a Janssen is gépre teszi az első magyarországi szállítmányát. Szijjártó a hivatalos Facebook oldalán erősítette meg, hogy a Szputnyikból szintén be fog futni a következő adag, várhatóan kedden a késő esti órákban

„Jó hír, hogy Magyarországon órákon belül elérjük a 3 millió beoltott embert, ami egy újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra, és újraindíthassuk az életet az országban.”

„Természetesen, ehhez arra is szükség van, hogy az oltóanyagok folyamatosan érkezzenek. Oroszország vonatkozásában jó hír, hogy a holnapi napon valószínűleg a késői órákban, újabb 140 ezer második oltás érkezik.”

„Így, akik eddig már megkapták a Szputnyik vakcinát, és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is az orvosok meg tudják kezdeni.”