Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Kollégáját is gyászolja Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is megszólalt az iráni elnök hirtelen halála miatt, aki helikopter-balesetben vesztette életét.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Szabó Kata

Szerkesztő

Még mindig nem tudni pontosan, mi okozta a halálos balesetet, amiben nemcsak az iráni elnök hunyt el. Az USA közben megerősítette, az iráni kormány segítséget kért tőlük, míg az oroszok mindent megtesznek azért, hogy támogassák a nyomozást, mert egyelőre sok a kérdőjel, és Irán még mindig nem adott részletes tájékoztatást a körülményekről.

„Őexcellenciája Ali Bagheri Kani, az Iráni Iszlám Köztársaság megbízott külügyminisztere részére. Teherán. Tisztelt Miniszter Úr!” – olvasható Szijjártó bejegyzésének első felében a Facebook oldalán, melyen keresztül részvétét fejezte ki az Iránban történtek miatt. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

Őszinte részvétét fejezi ki az elnök és a kollégája hirtelen és tragikus halála miatt, akiknek valószínűleg nem volt esélyük a túlélésre. „Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki őszinte részvétemet Ebrahim Raiszi elnök úr és kollégám, Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter, és más iráni tisztviselők halála miatt, akik a 2024. május 19-i tragikus balesetben vesztették életüket.”

„Emlékszem a 2021. december 16-i teheráni látogatásom alkalmával Raiszi elnök úrral folytatott találkozómra, és az Amirabdollahián külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseimre, aki mindig támogatta a hagyományosan baráti magyar-iráni kapcsolatok erősítését.” – tette hozzá a levelében Szijjártó.

„Soha nem felejtem el, hogy mindig a rendelkezésemre állt, amikor találkozót kértem tőle, és mindig tiszteletet tanúsított Magyarország iránt. Szeretném kifejezni legmélyebb együttérzésemet a hozzátartozóknak és az iráni népnek. Gondolatban az elhunytak szeretteivel vagyunk. Jó egészséget és sok erőt kívánok Önnek felelősségteljes munkájához ebben a nehéz időszakban.”