Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Három kislányt zsarolt szexuális tartalmú képekért és videókért egy Pest megyei férfi

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. június 28. - 19:48

A harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon hamis profilokat hozott létre 2020-ban, több esetben fiatal lánynak feltüntetve magát. 

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki álprofilok mögé rejtőzve kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, videókat szerezni – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

A Nagykátai Járási Ügyészség vádirata szerint a harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon hamis profilokat hozott létre 2020-ban, több esetben fiatal lánynak feltüntetve magát. 

Az álprofilokat felhasználva ismerkedett meg három – 10 és 13 év közötti – lánnyal, akiktől szexuális tartalmú képeket, illetve videókat próbált szerezni.

Az első esetben a sértett bizalmába férkőzött, aki kérésére önként küldött magáról egy intim képet. Ezután azzal zsarolta a kislányt, hogy terjeszteni kezdi a fotót a közösségi oldalon, ha nem küld újabb képeket. A kislány a fenyegetéstől megijedt és – a férfi részletes iránymutatása alapján – még tíz súlyosan szeméremsértő képet és egy videót is készített – közölték.

A második esetben egy lánytól csak szobáját ábrázoló képet kért, amelyre aztán odamontírozott egy félmeztelen lányt. A sértettel azt próbálta elhitetni, hogy a kép őt ábrázolja, és szétküldi ismerőseinek, ha nem küld neki intim képeket illetve videót. A kislány szólt az édesapjának, aki lánya nevében kezdett üzenetváltásba az elkövetővel, ami nagyban hozzájárult a leleplezéséhez.

A harmadik esetben azt állította egy kislánynak, hogy megszerzett róla egy intim képet; ezzel csalt ki tőle fotót a meztelen felsőtestéről.

A férfi ellen szexuális kényszerítés és kényszerítés bűntette miatt emeltek vádat.