Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Szexuális zaklatás és szexizmus miatt indul per a Elon Musk és a SpaceX ellen

Nyolc mérnök azt állítja, hogy 2022-ben elbocsátották őket, miután arra kérték a vállalatot, hogy pontosítsa a szexuális zaklatásra vonatkozó irányelveit.

...svg content...Fotó: Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója (k) a cég németországi, grünheidei gyárába érkezik 2024. március 13-án. Nyolc nappal korábban a baloldali szélsőséges Vulkán Csoport megtámadta a gyár áramellátó rendszerét, emiatt akkor leállt a termelés. MTI/EPA/Filip Singer
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A SpaceX vállalatot és annak alapítóját, Elon Muskot is beperelte nyolc mérnök, akik szerint törvénytelenül bocsátották el őket, miután megfogalmazták aggályaikat a nőkkel szembeni állítólagos szexuális zaklatással és megkülönböztetéssel kapcsolatban.

A mérnökök – négy nő és négy férfi – azt állítják, hogy Musk 2022-ben követelte az elbocsátásukat, miután egy e-mailben bírálták a milliárdost, és arra kérték a vállalatot, hogy pontosítsa a zaklatási irányelveit, és következetesebben érvényesítse azokat. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A felperesek szerint Musk tudatosan és szándékosan ellenséges munkakörnyezetet teremtett azzal, hogy a munkahelyre obszcén szexuális fényképeket, mémeket és kommentárokat vitt be, amelyek lealacsonyították a nőket és/vagy az LMBTQ+ közösséget. A per szerint a női mérnökök rendszeresen zaklatásnak és szexista megjegyzéseknek voltak kitéve, panaszaikat pedig figyelmen kívül hagyták.

A The Wall Street Journal új jelentése eközben arról ír, hogy Musk többször is szexuális célzattal közeledett a SpaceX női alkalmazottaihoz és kérte őket, hogy gyermekeket vállaljanak tőle. Közéjük tartozik az a nő is, aki azután hagyta el a SpaceX-et, hogy Musk megkérte, szüljön neki gyerekeket, valamint egy nőt, akivel Musk szexuális kapcsolatot szeretett volna létesíteni, és akit akkor ismert meg, amikor a cégnél gyakornokoskodott.

Gwynne Shotwell, a SpaceX elnöke és operatív igazgatója a The Wall Street Journal elmondta, hogy az e-mailben szereplő valótlanságok és félreértelmezések félrevezető narratívát festenek, majd hozzátette, hogy Elon Musk az egyik legjobb ember, akit ismer.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.