Kétszer próbált szexuális erőszakot elkövetni, öt év börtönre ítélték

Fotó: Unsplash/Tingey Injury Law Firm
not image

Takács Petra

2021. szeptember 21. - 16:03

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az ítélet megszületéséig három év telt el a támadások óta.

Öt év börtönre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki 2018 áprilisában és októberében is nemi erőszakot akart elkövetni – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

A terheltet kétrendbeli szexuális erőszak és egyrendbeli testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek az elsőfokú bíróság – közölték.

A vádlott 2018 áprilisában és októberében is a hajnali órákban nézett ki magának egy-egy nőt. Követte őket a társasházuk bejáratáig, ott hátulról a nyakukat elkapva a földre rántotta, fogdosta és szexuális együttlétre akarta kényszeríteni őket, egyiküket többször meg is ütötte – ismertették.

Hozzátették: bizonyítékként értékelte a bíróság – a vádlott részleges tagadásával szemben – a sértettek vallomását, az igazságügyi szakértői véleményeket, a rendőri jelentésekben foglaltakat, a kamerafelvételeket, a tanúvallomásokat, valamint egyéb okirati bizonyítékokat.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a “kismértékű időmúlást” és a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe “a kitartó elkövetési módot” – áll a közleményben.

Az ügyészség súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Forrás: MTI