Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Szergej Lavrov: a Nyugat „felbosszantásának” megvan az ára, bármely ország sorra kerülhet

Fotó: Az orosz külügyminisztérium által közreadott képen Szergej Lavrov orosz és Demeke Mekonnen Haszen etióp külügyminiszter az addisz-abebai tárgyalásait követő sajtóértekezleten 2022. július 27-én. MTI/EPA/Orosz külügyminisztérium
not image

Koós Alexandra

2022. július 28. - 21:36

Véleménye szerint egyáltalán nem meglepő, hogy egyre több ország tér át alternatív, nemzeti valuták használatára.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov etiópiai látogatása során arra utalt, miszerint az Egyesült Államok és az Európai Unió szintúgy befagyaszthatja bármely más ország vagyonát, mint ahogyan Moszkvával tették, amennyiben „felbosszantják őket”.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A tisztviselő szerdán az addisz-abebai diplomáciai testület tagjaihoz szólva kifejtette, az orosz vagyon befagyasztása után a Nyugat komolyan fontolóra veszi egy olyan jogi eljárás lehetőségét, amely által előkészítenék „az orosz pénzek elkobzásához vezető utat” – közölte a TASS.

„Ki tudja, ha holnap valaki más bosszantja őket, akkor akár újra meg is tehetik mindazt, amit Moszkvával szemben tettek” – mondta.

Majd hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben lehetetlen az amerikai dollárra, mint „a világgazdaságot támogató eszközre” számítani, emellett véleménye szerint egyáltalán nem meglepő, hogy egyre több ország tér át alternatív, nemzeti valuták használatára.