Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Szentkirályi Alexandra nem hagyta szó nélkül Vitézy Dávid véleményét

A volt kormányszóvivő szerint a budapestiek döntik el a főpolgármester személyét, nem pedig a jelöltek.

Budapest, 2024. február 1. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Bense Róbert

Szerkesztő

Élesedni látszik a kampány a főpolgármester-jelöltek között, és bár a Republikon kutatása szerint jelen állás szerint Karácsony Gergely abszolút többséggel nyerne, Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra pedig 22 és 17 százalékkal végezne, a volt kormányszóvivő szerint még korai lenne győztest hirdetni.

„Hagyjuk ezt a műmacsó tempót! Karácsony Gergely és Vitézy Dávid azt hiszik, hogy maguk között döntik majd el, ki a legjobb jelölt Budapest élére. Szerintem ezt a budapestiek döntik el” – fogalmazott Szentkirályi, aki ezzel Vitézynek is üzent, miután úgy vélekedett, hogy közte és a jelenlegi főpolgármester között dől majd el a szavazás. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

„Ez a meccs köztünk fog Karácsony Gergellyel lejátszódni” – mondta nemrég Vitézy Dávid, aki szerint a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy ő lesz Karácsony Gergely legfőbb kihívója. A szakértők véleménye alapján pedig a fővárosi közgyűlésnek várhatóan továbbra is ellenzéki többsége lesz majd.

Mint Pék Szabolcs, az Iránytű intézet elemzője az ATV-nek kifejtette, ettől függetlenül is minden bizonnyal „színesedik a kép, jóval színesebb dinamikusabb politizálásra számíthatunk, mint jelenleg. Lehet hogy lesznek pillanatnyi alkuk.”

A szakemberek úgy vélik, hogy kiemelten fontos tényező lesz a fővárosi közgyűlés összetétele, mint ahogyan az is, hogy a főpolgármester mögé milyen erők sorakoznak fel. Így akár az alkalmi koalíciós megállapodások is sokkal inkább előtérbe kerülhetnek majd.