Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Szentkirályi Alexandra: Karácsony örömmel kiszolgálta Gyurcsányt

Szentkirályi Alexandra biztos benne, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc utasításait követi Budapest élén, amivel a csőd felé halad a főváros.

...svg content...Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Nemrég Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője beszélt arról, hogy mennyire nem támogatja Karácsony Gergelyt Budapesten, és többek között egy gyalogos hidat is építene a fővárosban, illetve visszaadná az autósoknak a Lánchidat, aminek rengeteg ember örülne. Erre kissé felkapta a vizet Karácsony, és élesen szólt vissza Magyarnak, amit a másik jelölt Vitézy Dávid sem hagyott annyiban.

Szentkirályi Alexandra is folytatja a kampányát, és egyértelmű üzenetet fogalmazott meg Karácsonnyal szemben, akivel nem hajlandó vitázni, mert szerinte Gyurcsány irányít, és nem ő. „Karácsony örömmel kiszolgálta Gyurcsányt, és egy levitézlett korszak embereit ültette a Városháza kifizetőhelyeibe. Amíg Gyurcsány és Karácsony bandája bitorolja a Városházát, Budapest nem fog tudni a fejlődés útjára lépni. Változás kell!” – írta a legújabb posztjában Szentkirályi a Facebook oldalán.

Szentkirályi korábban arról is beszélt, hogy szerinte Karácsony a körúton kívüli budapestieket is büntetné, miközben a légszennyezettség állandó problémát jelent Budapesten, ami szintén aggasztó. „A főpolgármester büntetné a körúton kívüli budapestieket. Elszólta magát Karácsony Gergely. A napokban arról beszélt, hogy kitiltaná a Nagykörúton belülről azoknak az autóit, akik nem ott laknak. Ő okozta a légszennyezettséget az állandósult dugókkal.”

Kapuzárási pánikról beszél Szentkirályi

A Fidesz jelöltje szerint ezzel Karácsony tovább növelné légszennyezettséget, és hozzátette, kicsit sem csillapodik az autókitiltási botrány, kezdve azzal, hogy a 10 évnél öregebb autókat kitiltanák, ami súlyos káoszhoz is vezethet az emberek életében. „Most tovább növelné a légszennyezettséget a kerülőutakkal, amit az autókkal meg kellene tennünk. Az autókitiltási botrány tehát nem csillapodik, sőt újabb és újabb elemekkel bővül. Először a 10 évnél régebbi autók kitiltásáról beszéltek, aztán a rakpart végleges lezárásának terve került napvilágra, most pedig a Nagykörúton belüli lezárás ügye.”

Szentkirályi úgy látja, kapuzárási pánik lett úrrá Karácsonyon, és a választási kampány hajrájában egyre furcsább ötletekkel áll elő, miközben a közlekedési káoszból gazdasági káoszt generál, aminek már érezni is a hatásait. „Kapuzárási pánik lett úrrá a főpolgármesteren, ezért most a választási kampány hajrájában elborultabbnál elborultabb ötleteket húz elő. A Nagykörúton belüli forgalomkorlátozás gyakorlatilag tönkretenné a várost. Karácsony a közlekedési káoszból gazdasági káoszt csinálna. A kisvállalkozások lehúzhatnák a rolót, pedig már így is sokan nehéz helyzetben vannak, mert nem megközelíthető a belváros.

„Egy dolog biztos: ennek a karácsonyi és gyurcsányi elszabadult hajóágyúnak véget kell venni. Ha ők maradnak, a budapestiek háromnegyede többé nem hajthatna be a fővárosba. Ahelyett, hogy P+R parkolókat építettek volna, hogy közösségi közlekedést fejlesztettek volna és ezekkel oldanák meg a forgalomnövekedést, inkább tiltanak és a budapestiekkel fizettetnék meg az elhibázott döntéseik árát.”

Szentkirályi kiemelte, Karácsony Gergely összeugrasztotta a kerékpárosokat, az autósokat, a tömegközlekedőket és a gyalogosokat. „Összeugrasztotta a bicikliseket, az autósokat, a tömegközlekedőket és a gyalogosokat. A tiltás nem megoldás semmire. Olyan főpolgármesterre van szükség, aki nem Gyurcsányt szolgálja, hanem a budapestieket. Június 9-én váltsuk le Karácsonyt!”