Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.

...svg content...Fotó: Pixabay
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő

Gyakran előfordul, hogy megkérdőjelezzük a szemránckrémek hatékonyságát, ugyanis többen is azon a véleményen vannak, hogy ezek a termékek nem nyújtanak valódi megoldást szemkörnyéki bőrhibáinkra. Erre vonatkozóan két szakértő kiemelte: az egyik fő probléma az, hogy az emberek sokszor rosszul határozzák meg a szemük alatti sötét karikáik típusát. Dr. Lindsey Zubritsky pennsylvaniai bőrgyógyász például egy egyszerű tesztet javasol az okok beazonosítására.

Mint mondta, a szemünk alatti bőrt 10 másodpercen keresztül finoman összecsípve kell tartanunk, ezután a bőr reakciójából megállapíthatjuk, hogy a sötét karikák hátterében a vékony bőr vagy a pigmentáció áll-e – írja a Pénzcentrum a Business Insiderre hivatkozva. Dr. Lauren Penzi New York-i bőrgyógyász szintén javasolja a fenti módszer alkalmazását, de azt is hozzátette, hogy a két típus kezelésére különböző termékekre van szükség. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Ugyanis vékony bőr esetén hialuronsavat tartalmazó termékeket, míg pigmentált bőr esetén retinolt vagy C-vitamint tartalmazó termékeket érdemes használni. Annak pedig, aki úgy érzi, hogy a két problémával együttesen gyűlik meg a baja, olyan termékeket ajánl, amelyek egyszerre kezelik mindkettőt. A szemhéj puffadása esetén jó ötlet lehet koffeintartalmú krémeket bevetni, mivel azok összehúzzák az érfalakat és javítják a vérkeringést. De Zubritsky arra is felhívta a figyelmet:

Bizonyos problémákra (pl. jelentősebb térfogatvesztés, zsírpárna-kiemelkedések) már nem jelentenek elégséges megoldást a krémek. Ilyen esetekben érdemes lehet orvoshoz fordulni, hogy hialuronsavas töltőanyagokkal, lézeres kezeléssel, vagy akár sebészeti beavatkozással állítsák helyre a bőr feszességét – derül ki a cikkből. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy hiába imádjuk őket, valójában nem túl egészségesek az illatgyertyák, s még a természetes illóolajok is problémásak lehetnek.

A Semmelweis Egyetem közegészségtudományi szakértője egyebek mellett azt is elmondta ezen termékekről, hogy potenciálisan egészségkárosítók, továbbá az illatosítókból felszabaduló anyagok és égéstermékek felesleges terhet rónak az egyébként is sokszor túlterhelt szervezetünkre. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, ráncokat okoz-e, ha szívószállal iszunk: egy plasztikai sebész mondta el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.