Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,147 $

Ráncokat okoz, ha szívószállal iszunk? Ezt mondja a szakértő

Egy plasztikai sebész mondta el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.

...svg content...Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre többen használnak szívószálas kulacsokat a mindennapokban, mint amilyen az óriási népszerűségnek örvendő Stanley cup, vagy annak olcsóbb utánzatai. A TikTokon nem egy ilyen videót látni, amely által egy ilyen kulacs praktikusnak és trendinek tűnhet, hiszen bárhová magunkkal vihetjük, könnyedén újratölthetjük, és még a rúzsunk sem kopik le.

A bőrünk szempontjából viszont nem biztos, hogy ez a legjobb választás, erre pedig egy szakértő hívta fel nemrégiben a figyelmet – írja a Life.hu a New York Post cikkére hivatkozva. Lara L. Devgan plasztikai sebész például azt mondta, a szívószálon keresztül történő ivás hosszú távú hatása az ajkak összeszorítását okozó finom ráncok kialakulásához vezet ezen a területen, ha rendszeresen csináljuk. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

Elmondása szerint ennek az a magyarázata, hogy a bőr olyan, mint a papír: ha folyton ugyanott hajtjuk össze, annak bizony megmarad a nyoma. Ha pedig sokszor iszunk szívószállal, az hosszútávon ráncok kialakulásához vezet az ajkak körül, ám ezek a vonalak idővel el is mélyülhetnek – emelte ki a szakember.

De Lara L. Devgan arról is szót ejtett, miszerint nem a szívószál az egyetlen, ami ráncokat okozhat, hanem a túl sok csücsörítés vagy a dohányzás is. Megelőzésképp pedig a retinoidokot és a hialuronsavat ajánlotta, valamint a C-vitamin, a B- és E-vitamin bevetését. Korábban egyébként arról is írtunk, hogy az elegendő folyadékfogyasztás hozzájárul az egészségesebb, feszesebb bőrhöz.

Ugyanakkor egy tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy a megnövelt folyadékbevitel kevés a szép bőr eléréséhez. Ha a vízmennyiség növelésével javul is a bőr szerkezete, az nem a bevitt víznek köszönhető, sokkal inkább annak, hogy elhagytuk a cukros üdítőket. De egy bőrgyógyász is elmondta, miket vethetünk be az egészségesebb, üdébb arcbőr eléréséért.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.