Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Szánt szándékkal hajtott szakadékba a horrorzuhanást túlélő Tesla sofőrje

Fotó: Facebook/CHP - Golden Gate Division Air Operations
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Négyen ültek az autóban, csodával határos módon mindannyian életben maradtak.

Letartóztatták annak a Teslának a sofőrjét, amely Kaliforniában zuhant szakadékba. Mint kiderült, a 41 éves férfi szándékosan vezette autóját a 76 méteres mélységbe – írta meg a CNN.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Ahogy azt korábban megírtuk, a jármű többször is átfordult a levegőben, mielőtt egy sziklafalhoz csapódott volna. A Tesla a kerekein landolt, csupán pár méterre a tenger hatalmas hullámaitól.

Brian Pottenger, a helyi tűzoltóság parancsnoka szerint túlzás nélkül csodának nevezhető, hogy a járműben ülők közül mindenki életben maradt. Az autóban a két felnőtt mellett egy 4 éves kislány, és egy 9 éves fiú utazott.

Az eddigi bizonyítékok alapján a nyomozók valószínűsítik, hogy a baleset okozása szándékos volt, írta közleményében a kaliforniai állami autópálya-rendőrség, amely a sofőr letartóztatását is bejelentette.

A Pasadenából származó sofőrt a hatósági jelentés szerint gyilkossági kísérlet és gyermek veszélyeztetése miatt tartóztatták le, és a San Mateo megyei börtönbe szállítják, miután kórházi kezelése befejeződött – tették hozzá. Az ugyanakkor még nem derült ki, hogy a felnőttek és a gyermekek között milyen rokoni kapcsolat van.