Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Csoda: 76 méter mélybe zuhant egy Tesla, a két felnőtt és a két gyermek is túlélte

Fotó: Facebook/CHP - Golden Gate Division Air Operations
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A csodával határos módon a család mind a négy tagja túlélte a brutális balesetet, melyben Teslájukkal lezuhantak egy szikláról, 76 méteres mélységbe.

A CBS News számolt be arról az egészen elképesztő esetről, mely Észak-Kaliforniában történt hétfőn: egy 4 éves kislány, egy 9 éves fiú és két felnőtt utazott a Teslában, amikor hétfő délután autójuk lezuhant egy észak-kaliforniai szikláról a Pacific Coast Highway mentén, a Devil’s Slide elnevezésű, jellemzően halálos balesetekről ismert terület közelében.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A Tesla több mint 76 méter zuhant az autópályáról, majd egy sziklafalnak csapódott: Brian Pottenger, a helyi tűzoltóság parancsnoka megosztotta, a Tesla a helyszíni szemle alapján többször is átfordult a levegőben, mielőtt kerekein landolt volna (!), s végül egy sziklához szorult mindössze pár méterre a heves hullámoktól.

A Devil’s Slide elnevezésű terület mentén, egy meredek, sziklás és kanyargós tengerparti területen, San Franciscótól mintegy 24 kilométerre délre, Pacifica és Montara között történt balesetek ritkán végződnek happy enddel.

Ennek ellenére a Teslával balesetezett áldozatok állapota kezdetben ugyan kritikus volt, ám mindannyian eszméletüknél voltak, amikor a mentők megérkeztek a helyszínre.

Pottenger megosztotta, mivel ezen a területen gyakorta zuhannak le autók a szikláról, rendszeresen ellenőrzik a területet, ám azt is megosztotta, hogy az áldozatok soha nem maradnak életben. A mostani baleset kapcsán pedig leszögezte: “ez abszolút csoda volt”. A mentésről pedig videó is készült: