Szalai várhatóan hetekre kidőlt, meg kell operálni

Fotó: Szalai Ádám, a magyar (j) és Manuel Battistini, a San Marinó-i válogatott játékosa a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. november 12-én. MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Takács Petra

2021. december 17. - 15:12

Operációra van szüksége Szalai Ádámnak, a magyar válogatott csapatkapitánynak, ami miatt ismét harcképtelenné válik egy időre.

A Bundesligában szereplő Mainz arról tett jelentést, hogy Szalai Ádám egy ideig nem léphet pályára, és az edzéseken sem vehet rész. Emögött egy operáció áll, aminek részletei pillanatnyilag nem ismertek.

A közleményben foglaltak szerint a 34 éves tapasztalt támadót hamarosan, a következő hetekben orvosi javaslatra megoperálják egy betegség kapcsán. Emiatt várhatóan több hétig nélkülözniük kell a játékát.

Nemrég autóbalesetet szenvedett, ami után már a Bayern München és a Hertha ellen sem lehetett ott a csapatban. A Mainz biztonságban érezheti magát, a 6. helyen áll a bajnokságban 24 ponttal a neve mellett.

A Frankfurt és a Berlin szintén 24 pontos, míg előttük a Freiburg 26 egységgel várja a folytatást. Egészen a harmadik helyig nagyon szoros az állás, hiszen a negyedik Hoffeinheim 27 pontos, akiket csak egy ponttal előz meg a Bayer Leverkusen.