Dollár
432,01 Ft
Euró
423,62 Ft
Font
482,54 Ft
Bitcoin
20,045 $

Orosz média: szakadárok NATO-fegyvereket foglaltak le Szlavjanszk közelében

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Borbély Fanni

2022. július 8. - 20:57

Az orosz állami médiában arról jelentettek, hogy szakadárok állítólag lefoglaltak NATO-fegyvereket, nem messze az ukrajnai Szlavjanszk városától.

Az orosz állami TASS hírügynökség pénteken arról jelentett, hogy az önhatalmúlag kikiáltott “Luhanszki Népköztársaság” szövetséges erői NATO-fegyvereket foglaltak le Szlavjanszk közelében.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

A szakadárok egyik forrása azt állítja, hogy a lefoglalt fegyverek között voltak német gyártmányú Panzerfaust lövegek, valamint amerikai gyártmányú Javelin páncéltörők is.

A forrás állítása szerint a szakadárok visszavertek egy ukrán egységet Szlavjanszk közelében, akiknél közlése szerint több nyugati fegyver is volt, köztük német gyártmányú Panzerfaust lövegek, illetve amerikai gyártmányú Javelin páncéltörők.

A szakadár azt is megosztotta, hogy a fegyvereket az ukrán erők bevetették volna, így jelenleg is harcra készen állnak a “Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok” területén.

Igor Konaszenkov altábornagy, a védelmi minisztérium szóvivője pedig arról számolt be csütörtökön, hogy az orosz légierő mintegy 350 ukrán katonát gyilkolt meg és 20 páncélozott járművet semmisített meg a “Donyecki Népköztársaság” területén lévő Artyomovszk városának közelében, melyek állítólag két gépesített dandárhoz és egy hegyi rohamdandárhoz tartoztak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.