Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,48 Ft
Euró
383,68 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
68,847 $

Megoperálták a Sydneyben megkéselt 9 hónapos babát, nőtt az áldozatok száma

Többek között egy 9 hónapos gyermek is operáción esett át, miután egy késes támadó többeket halálra késelt Sydney egyik forgalmas bevásárlóközpontjában.

...svg content...Fotó: Rendőrök és mentősök a helyszínen a sydney-i Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban elkövetett késes támadást követően 2024. április 13-án. A támadó késsel megölt öt embert, többeket megsebesített, az elkövetőt a rendőrség agyonlőtte. MTI/EPA/AAP/Steve Markham
Ausztrália és Óceánia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Megdöbbentő, ami szombat délután történt Sydney központjában az egyik helyi bevásárlóközpontban, ahol egy férfi késelésbe kezdett. Sorra szúrta le az embereket, valószínűleg válogatás nélkül gyilkolt, majd a rendőrök azonnal lelőtték.

Ezzel megakadályozták, hogy még több emberrel végezzen a támadó, akiről később részletes információt fog adni a rendőrség. Az első sajtóesemény ideje alatt erősítette meg a rendőrség, hogy öten már biztosan elhunytak, nem tudták megmenteni őket, olyan súlyosan megsérültek. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Egy 9 hónapos csecsemőt is megkéselt a támadó, ami még inkább tanúbizonyságot tesz arról, hogy milyen kegyetlen volt. Az ABC azt írja, a 9 hónapos csecsemőt is kórházba szállították, ahol operáción esett át. Négy nő és egy férfi a helyszínen, míg egy másik nő később vesztette életét, ami azt jelenti, hogy tovább nőtt a halálos áldozatok száma.

Jelenleg nyolc ember van a Sydney környéki kórházakban, többek állapota súlyos, kritikus lehet. Mint arról korábban beszámoltunk a támadóról megjelent fotó alapján, egy középkorú férfiról lehetett szó. A rendőrség megerősítette a feltételezést, a támadó 40 éves volt, a pontos személyazonossága viszont nem ismert.

Ritkák a késes támadások Ausztráliában, önmagában a tömeges erőszak is, így még inkább megrázta az embereket az, ami történt. Sokan zokogva álltak az utcákon, nem akarták elhinni, hogy ilyesmi megtörténhet egy olyan városban, mint Sydney, ahol a bűnözés ezen a szinten kevésbé van jelen.