Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Egy 9 hónapos csecsemőt is megszúrt az egyik késelő Sydneyben

A jelentések szerint több halálos áldozata lehet az ausztráliai késelésnek, amit egy nagy bevásárlóközpontban követtek el Sydneyben.

...svg content...Fotó: Unsplash/Zoe Askew
Ausztrália és Óceánia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk a támadásról, amit a Bondi Junction bevásárlóközpontban hajtottak végre Sydneyben. Jelentések szerint több halálos áldozata is lehet a késelésnek, amit a délutáni órákban hajtottak végre szombaton.

Az NSW Ambulance szerint hét embert szállítottak kórházba szúrt sebekkel, köztük egy kilenc hónapos csecsemővel. A sérült gyermeket a helyi gyermekkorházba vitték, az állapotáról azonban egyelőre nem adtak ki pontos információt, ahogyan a többi sérültről sem. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Az ABC azt írja, két feltételezett elkövetőhöz köthető a késelési sorozat, akik közül az egyik már nincs életben, halálos lövés érte. A másik gyanúsított személyre jelenleg is vadásznak a rendőrök, nagy erőkkel keresik a támadót. Egy felvétel is napvilágot látott, ahogyan egy középkorú férfi késsel a kezében sétál a bevásárlóközpontban az emberek között.

Nem tudni, terrortámadás történt-e

Pillanatnyilag nem tudni, hogy terrortámadásról van-e szó, kik az elkövetők, milyen nemzetiségűek, és esetlegesen tartoztak-e valamilyen szélsőséges iszlám szervezethez. A központot már kiürítették, bár néhány ember még mindig az üzletekben van, várván a segítséget.

Jelenleg hatalmas a rendőri jelenlét a helyszínen, rengeteg rendőr és mentő jelent meg. Továbbra is arra kérik az embereket, hogy kerüljék el a környéket, ahol már több száz rendőr végzi a dolgát, hermetikusan lezárva az utcákat és tereket. Az épületek tetején is látni fegyveres rendőröket, akik biztosítják a helyszínt.

Egy másik szemtanú szerint több ezer ember menekült egyszerre, miközben két lövést hallott. Valószínűleg ezek voltak azok a lövések, amik végeztek az egyik támadóval, mialatt a rendőrség villámgyorsan kiérkezett a helyszínre, és rögtön akcióba lendültek.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.