Clouds
21 Budapest
Dollár
359,67 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
433,33 Ft
Bitcoin
23,550 $

Alig mutatta be a Steam Decket a Valve, az üzérek máris lecsaptak a készülékre

Valve
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A hordozható konzol bejelentését követően pillanatok alatt elkelt az összes előrendelés, így már 2022-re sem tudunk magunknak vásárolni az ígéretesnek tűnő játékgépből.

Nagyot robbant a bomba nemrég, a Valve ugyanis bemutatta a Nintendo Switch vetélytársát, a Steam Decket, amellyel rengeteg PC-s játékot játszhatunk úgy, hogy közben nem kell hozzá más, csupán egy internetkapcsolat.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Az egészen egyedi kialakítású, fedélzeti számítógéppel és kontrollerrel ellátott konzol óriási izgalmat keltett, amint pedig bejelentették, hogy elindultak az előrendelések, szinte percek kérdése volt csak, hogy lecsapjanak rájuk az üzérek.

Mint ahogyan azt már korábban is megszokhattuk, a nyerészkedők sciptelt botokat hívtak segítségül, melyek elhappolták a valóban gamingre ácsingózó játékosok és rajongók elől a készülékeket, ezáltal többszörös árakon értékesíthetik őket más platformokon.

Az Ebayen azóta 1-2 ezer dollár között árulják a Steam Deck előrendelési helyfoglalásait, amelyek egy 500 dolláros konzol esetében nevetségesen magas árnak mondhatóak, mégis sokan meg fogják őket vásárolni, hiszen számukra nem jutott az eszközből – írta a Game Rant magazin.

A hivatalos piacra dobás egyébként decemberben várható, 2022-ben pedig még több konzolt terveznek legyártani, bár az még kérdéses, mennyiben befolyásolhatja a globális chiphiány a kütyü elérhetőségét.