Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Közel kétmilliárdos húsüzemi fejlesztésbe kezd a SPAR Magyarország

Közel kétmilliárdos húsüzemi fejlesztésbe kezd a SPAR Magyarország

Közel kétmilliárdos húsüzemi fejlesztésbe kezd a SPAR Magyarország
Fotó: Unsplash/Denise Jans

A SPAR Magyarország 1,9 milliárd forintos beruházással bővíti bicskei és perbáli húsüzemeit, valamint üllői kényelmi termékeket gyártó létesítményét.

A bicskei Regnum húsüzem jelentős technológiai fejlesztésen megy keresztül, melynek középpontjában egy új hámozógép beszerzése és a hámozó helyiség bővítése áll. A beruházásnak köszönhetően a hámozott virsli havi gyártási kapacitása az eddigi 100 tonnáról 240 tonnára emelkedik, amivel a vállalat a növekvő vásárlói igényekre reagál.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, az energiatakarékos berendezések és a gyártási kapacitást növelő gépek beszerzése kiemelt szerepet kap az idei fejlesztések során.

A perbáli létesítményben az év első felében egy multifunkciós melegvizes kazán üzembe helyezését tervezi a vállalat, amely mind a technológiai folyamatokhoz, mind a takarításhoz szükséges melegvíz előállítására alkalmas lesz. A gyártósor korszerűsítése egy új szeletelő-csomagoló egységgel folytatódik, amely napi három tonna füstölt főtt karaj, sonka és szalámi feldolgozására képes.

Az üllői SPAR enjoy. convenience üzem már tavaly is jelentős bővülésen ment keresztül, amikor a segédanyag-raktár alapterülete több mint 250 négyzetméterrel növekedett, az épület emeletén pedig új irodákat, tárgyalót és szociális helyiségeket alakítottak ki. Idén a salátagyártás területén is várható további kapacitásbővítés, melynek eredményeként a jelenlegi 7-800 tonnás éves termelés akár meg is duplázódhat, írta közleményében a vállalat.