Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,044 $

A SpaceX felvette azt a 14 éves fiút, aki lediplomázott a kaliforniai egyetemen

A 14 éves zseni a legfiatalabb, aki diplomát szerzett a kaliforniai egyetemen.

...svg content...Fotó: EPA/LUDOVIC MARIN
Technológia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint Kairan Quazi, a Santa Clara Egyetem történetének legfiatalabb diplomásaként júliusban kezd a Starlink részlegnél. Noha Kairan Quazi még évekre van attól, hogy legálisan egyedül nézhessen meg egy R-kategóriás filmet a moziban, vagy vehessen egy italt a bárban, hamarosan a SpaceX-nél kezdhet dolgozni.

Ettől eltekintve a 14 éves fiú ragaszkodik ahhoz, hogy meglehetősen normális tanulmányi útja volt. Azt követően lett igazán híres a fiú, hogy a kaliforniai média beszámolt arról, hogy június 17-én készül diplomázni a Santa Clara Egyetemen. A fiú ezzel nemcsak az iskola 172 éves történetében lesz a legfiatalabb végzős, hanem hamarosan csatlakozik azon maroknyi emberekhez is, akik gyermekkorukban végezték el az egyetemet.

Quazi úgy érezte, hogy az iskolai munkája nem jelent kihívást, és a tanárai, a gyermekorvosa és a szülei is arra a következtetésre jutottak, hogy „a hagyományos oktatás nem a megfelelő út” a felgyorsult tanulási képességéhez. Ezt követően beiratkozott a Las Positas közösségi főiskolára – ahol keresett korrepetitorként is dolgozott –, majd két évvel később, mindössze 11 évesen átiratkozott a Santa Clarába, hogy informatikát és mérnöki tudományokat tanuljon.

Miközben iskolát váltott, Quazi egy egyetemi gyakorlatot is szerzett, s generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatos munkával foglalkozott az Intel technológiai vállalat kutatólaboratóriumában. Nemrégiben pedig Quazi lehetőséget kapott egy interjúra a Starlinknél, Elon Musk SpaceX nevű űrhajózási cégének műholdas internet részlegénél.

A Timesnak nyilatkozva a fiú megosztotta, azért vágyott erre a pozícióra, mert így valami nála nagyobb dolog részese lehet. Az interjú után nem sokat gondolkodott a vállalat, és egy júliusi kezdést ajánlott neki. Édesanyjával azt tervezik, hogy a diploma megszerzése után a Santa Clarában lévő lakásukból a washingtoni Redmondba költöznek, mely közelebb van a Starlinkhez.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Legkevesebb két hónapra dőlhet ki a sorból Bellingham a Real Madridnál

A Real Madrid a lehető legjobbkor szerződtette le Mbappét, aki Bellingham góljait pótolhatja legkevesebb két hónapon át, ha meg kell operálni a brit sztárt.