Clouds
21 Budapest
Dollár
355,74 Ft
Euró
387,18 Ft
Font
437,27 Ft
Bitcoin
27,390 $

Sorra érkeznek az adományok az atlantai lövöldözésben elhunytak családjainak

Az ázsiaiakkal szemben elkövetett erőszak áldozataira emlékeznek az egyik támadás helyszínén Atlantában 2021. március 19-én, három nappal azután, hogy a 21 éves Robert Aaron Long agyonlőtt legalább nyolc embert, köztük hat ázsiai származású nőt Georgia állam három masszázsszalonjában. A fehér elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette. MTI/EPA/Erik S. Lesser
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Röviddel azután, hogy édesanyját megölték az atlantai lövöldözésben, Randy Park elindított egy GoFundMe oldalt, amelyben 20 ezer dollárt kért a temetési költségek megfizetésére, azonban vasárnapra az adományok már megközelítették a 3 millió dollárt.

Mivel rengeteg ember keresi a módját, hogy támogassa az elhunytak családját, Park és mások oldala több tízezer adományozó számára kínáltak megoldást, a kitűzött célt pedig alig pár nap alatt érték el.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A mai napig nem hoztak létre központi alapot az áldozatok családjainak megsegítésére, ellentétben néhány korábbi tömeges lövöldözéssel, ahol csoportokat hoztak létre annak érdekében, hogy pénzt gyűjtsenek és osszanak szét a közvetlenül érintettek számára.

Például a Las Vegas Strip elleni 2017-es támadás után, amelyen 58 ember meghalt aznap éjjel, és később legalább ketten meghaltak, egy nonprofit társaság alakult, amely 275 ezer dollárt fizetett ki a családoknak. A nonprofit szervezet egy GoFundMe oldalról indult, amelyhez több mint 90 ezer adomány érkezett.

2019-ben a nonprofit szervezetek csoportja segélyakciót szervezett, miután egy fegyveres tüzet nyitott a texasi El Pasóban, mely tragédiában 22 ember életét vesztette, s amely a rendőrség szerint mexikóiakra irányult.

Delaina Yaun egyik oldala több mint 102 ezer dollárt gyűjtött össze, Paul Michels oldala több mint 57 ezer dollárt gyűjtött, Yong Yue családjának oldala pedig több mint 94 ezer dollárt kapott. Az adományok hatalmas segítséget nyújtanak az olyan családtagok utazásainak kifizetésére, akik egyébként nem tudnának részt venni a temetéseken.

Yong Yue családja kevesebb mint 24 órával a GoFundMe oldal létrehozása után adott ki egy nyilatkozatot arról, hogy a pénzt arra használják, hogy hat unokájának repülőjegyét fedezzék a temetésre, valamint Yue “üzleti és magánügyeinek rendezésére” fordítják majd.

A gyanúsítottat, a 21 éves Robert Aaron Long-ot azzal vádolják, hogy négy nőt megölt Atlantában és további négy embert egy körülbelül 50 kilométerre, Cherokee megyében található masszázsüzletben, a meggyilkoltak között hét nő volt, közülük hat ázsiai származású.