Sokkal erősebb lesz az új Nokia, mint korábban gondolták

Fotó: Android Community
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A finn gyártó 2021-ben bekeményíthet, és ismét felveheti a kesztyűt a mobilpiacot uraló techóriásokkal.

A Nokia április 8-ára tervezett hivatalos eseményén többek között bemutatásra kerülhetnek a régóta várt modellek, a G10, X10 és X20 széria készülékei.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

Habár az online rendezvényre még legalább három hetet várnunk kell, a Geekbenchen kiszivárgott benchmarkok alapján fény derült az X20 egyes specifikációira és teljesítményére.

A szóban forgó mobiltelefon működését az Android 11 operációs rendszer biztosítja, a leírás szerint az okoseszköz szívébe a Qualcomm Snapdragon 480 5G lapkakészletét szerelték, amely mellé 6 GB RAM memóriát pakoltak.

A Nokia X20 a single-core teszteken 507 pontot, míg a multi-core ellenőrzések során 1 661 pontot ért el, ami a finn gyártó részéről megsüvegelendő teljesítmény, főleg úgy, hogy a középkategóriát célozták meg a készülékkel.

További részletekről csupán az áprilisi konferencián kaphatunk információkat, ám az áráról már felröppentek pletykák, és ha hihetünk ezeknek a szóbeszédeknek, akkor az X20-ért előreláthatólag 350 eurót kell majd fizetnünk.

Azt egyelőre nem tudni, végül melyik vállalatot szorongathatja meg a piacon a Nokia, arra viszont mérget vehetünk, hogy az Apple, a Samsung és a Xiaomi népszerűségét szinte képtelenség lesz még csak megközelíteniük is.