Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

A Shazam 2 rendezője határozatlan időre szünetelteti a szuperhősös filmek készítését

Fotó: EPA/ANDY RAIN
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A rendezőnek már kicsit sok volt hat évnyi Shazam, ezért most határozatlan időre hanyagolja is azokat.

A március 16-án megjelent Shazam! Az istenek haragja első hétvégi számai messze elmaradtak a várakozásoktól, mire David Sandberg rendező egy tweetben bejelentette, hogy egyelőre befejezte a szuperhősös filmek készítését.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

A film a bemutató hétvégéjén 30,5 millió dollárt zsebelt be a mozikasszáknál az Egyesült Államokban és Kanadában, ez azonban 43 százalékos csökkenést jelent az első rész debütáló hétvégéjéhez képest: akkor ugyanis 53,5 millió dollárt hoztak a konyhára a jegyek.

Sandberg döntése kapcsán azt is megjegyezte, hogy ez az első alkalom, hogy a Rotten Tomatoeson a a legalacsonyabb kritikai pontszámot és a legmagasabb közönségpontszámot kapta ugyanarra a filmre:

„Nem számítottam arra, hogy kritikailag megismétlődik az első film, de azért egy kicsit meglepődtem, mert szerintem ez egy jó film. Hát igen. Ahogy már egy ideje mondogatom, nagyon várom, hogy visszatérjek a horrorhoz (valamint kipróbáljak néhány új dolgot). Hat év Shazam után egyelőre határozottan végeztem a szuperhősökkel.”

https://twitter.com/ponysmasher/status/1637856218755776512

Noha a rendező döntése sokak számára meglepő lehet, érthető is: azon felül, amit ő maga is elmondott, az is szerepet játszhatott döntésében, hogy a Shazam második része nem teljesített túl jól a mozikban, ami javarészt annak tudható be, hogy az igazi DC-rajongók körében nem is igazán volt kereslet az első film folytatására. Ez pedig annak köszönhető, hogy a Shazam hivatalosa nem része a DCU-nak, soha nem is volt az, és nem tudni, hogy a jövőben bekerülhet-e.