Senki ne válaszoljon az SMS-ben kapott hivatalos oltási üzenetre!

not image

Hujber Dávid

2021.március.3 - 17:50

Müller Cecília egy általános, de nagyon fontos kérdésre adott választ, miszerint azok, akik SMS-ben kapnak értesítést az oltással kapcsolatban, ne válaszoljanak arra.

Az új oltási terv lehetővé teszi, hogy a harmadik hullám betörésére reagálván felgyorsítsák az oltási folyamatot. A terv az, hogy a következő hét napban több mint félmillió embert oltsanak be, akik később szintén hozzá fognak járulni a nyájimmunitás kialakításához.

Szükség is van erre, főleg azok után, hogy Müllernek újra nagyon aggasztó adatokat kellett közölnie, bizonyítván, hogy az új vírus már a negyvenes korosztályt is súlyosan érintheti. A szerda reggeli adatokból szintén látszott, hogy a helyzet korántsem ideális.

Közben az operatív törzs sajtótájékoztatóján megkérdezték, hogy azok, akik SMS-ben kaptak értesítést az oltásuk helyéről és időpontjáról, válaszoljanak-e erre az üzenetre. Müller egyértelmű választ fogalmazott meg és arra kérte az embereket, ne válaszoljanak erre az üzenetre.

Munkaerőhiány miatt felfüggesztették a Szent Imre Kórház kardiológiai osztályának működését

A válaszát azzal indokolta, hogy ez az üzenet egy behívó, egy hivatalos SMS, ami pontosan megszabja az oltakozási helyet és időpontot. „Nincs is lehetőség ilyen nagy tömegben konzultálni, illetve időpontot módosítani.”

Müller kéri az embereket, hogy ezt fogadják el, miközben 74 000 embert szólítanak meg. Azok, akik nem tudnak élni a lehetőséggel, akkor később újra rá fog kerülni a sor.