Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Megduplázódott a moszkvai terrortámadás sebesültjeinek száma

Az orosz miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a sebesültek száma immár 360-ra tehető.

Fotó: MTI/EPA/A rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a pénteki moszkvai terrortámadás miatt legkevesebb 139 ember vesztette életét, s legalább 180-an sérültek meg, közülük többen jelenleg is kórházban vannak. A hétvégén közel 4 ezer ember jelentkezett véradásra, hogy ily módon is segítsék a sérültek felépülését, míg orosz tisztviselők a bevándorlás szigorítását sürgették a történtek után.

Ez utóbbi kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben. A Sky News pedig a TASZSZ orosz állami hírügynökség közlésére hivatkozva arról számolt be, hogy megduplázódott a támadás sebesültjeinek száma. Mint írják, a szám azért ugrott meg a korábban közölt információkhoz képest, mert sok áldozat nem fordult azonnal orvoshoz, hogy megfelelő ellátást kapjon. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Mindezt Tatjana Golikova miniszterelnök-helyettes is megerősítette, kiemelve, hogy a sebesültek száma immár 360-ra tehető, s mintegy 92 fő jelenleg is kórházban tartózkodik. A jelenlegi állapotukról nem közölt információt, de azt még hozzátette, 63 embert kiengedtek, minden bizonnyal már otthon is vannak.

Korábban azt is megírtuk, hogy az Iszlám Állam (ISIS) vállalta a felelősséget a támadásért, amit az ISW katonai elemzői is valószínűnek tartanak, míg más szakértők arra figyelmeztettek: már többször előfordult, hogy az ISIS magára vállalt egy támadást, amelyhez semmi köze nem volt, hogy megpróbálja elhitetni, hatalma és befolyása sokkal nagyobb, mint valójában.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.