Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

A Newcastle szabadíthatja meg a Barcelonát a számkivetett játékosától

Fotó: EPA/Alejandro Garcia
not image

Nagy Noel

2021. december 28. - 06:24

Valamennyi sajtóértesülés, amely az újonnan szaúdi kézre kerülő Newcastle-ről jelenik meg, új játékos leigazolásáról szól.

Mint minden ilyen esetben, ezeknél tudjuk, hogy a fele se igaz, már csak azért sem, mert egy nagy sztár nem fog elmenni egy jelenleg kiesés ellen küzdő csapathoz. Vannak olyanok azonban, akikre nagyobb esélye lehet a klubnak.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Az El Nacional szerint pedig a Newcastle pénzbősége a Barcelonának lehet jó hír, ugyanis egy 20 millió eurós ajánlatot tehetnek az egyre nagyobb teherré váló Samuel Umtitiért, megszabadítva ezzel a katalánokat egy jelentősebb bértömegtől.

Umtiti mintegy 16 millió eurót keres évente a katalánoknál, ezzel az egyik legjobban fizetett játékosuk. A rengeteg sérülése miatt a francia védő jelentősen visszaesett, ezért már nem sok hasznára van a Barcának.

A Newcastle azonban kézenfekvő lehet minden fél számára: a Barcelona megszabadulhat egy tehertől, a Newcastle kap egy jobb napjain világklasszis védőt, Umtiti pedig relatíve alacsony bércsökkenéssel megúszhatja a transzfert.

A Barcelona pedig már csak azért is örülhet, mert bin Szálmánék átigazolási összeg ellenében hozhatják a francia védőt, így visszakapták a reményt Laportáék, akik biztosak voltak benne, hogy vagy fel kell bontani Umtiti szerződését, vagy annak lejárta miatt ingyen fogják elbukni.