Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Sajtó: Szoboszlai személyében a Liverpool egy újabb nemzeti hőst szerződtetett

A liverpool.com munkatársa azt sem tartja kizártnak, hogy fiatal kora ellenére egyszer ő lesz a Liverpool csapatkapitánya.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy terjengős cikkel jelentkezett a liverpool.com szerkesztője, Matt Addison, a téma pedig Szoboszlai Dominik volt. Addison megosztotta élményeit a Magyarország – Törökország és a Magyarország – Koszovó mérkőzésekről, azonnal kiemelve, hogy Szoboszlai kapásból 90 percet kapott a mérkőzéseken.

A Törökország elleni mérkőzés kapcsán Addison hangsúlyozta, Szoboszlai messze a legjobb játékos volt a pályán, még akkor is, ha nem játszott több mint 50 százalékos intenzitással: nem hajszolta túl magát, olykor csak sétálgatott a pályán, mégis olyan magabiztos teljesítményt nyújtott, „ami pontosan megmutatta, hogy milyen szintekre emelkedett Szoboszlai a hazájában”. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Rámutatott, ezen a meccsen egy büntetőt is berobbantott, s kedden ismét betalált, amivel nemzetközi szinten 40 mérkőzésen 12 gólt szerzett. E teljesítmény kapcsán Addison a cikkben leszögezte, „nem rossz eredmény attól, akinek még legalább egy évtizede van hátra a csúcson”. Úgy folytatta:

„Mindennél érdekesebb azonban, amit a pályán tett ebben a rutinos teljesítményben, az az aura, amit a pályán kívül tart. … Budapest környékén Szoboszlai mindenhol ott volt. Nemrégiben ő lett a T-Mobile (Telekom) arca Magyarországon, és ő az ország első számú sportolója. 23 évesen a Liverpoolt képviseli, és ő a (magyar válogatott) csapatkapitánya. A Puskás Aréna felé tartó sétán a replika válogatott mezek hátulján csak az ő neve szerepelt.”

A liverpool.com munkatársa kiemelte a magyar válogatott játékosai közötti harmóniát, valamint azt is, hogy csapattársai minden alkalmat megragadtak, hogy a labdát neki adják. Azt írta, „Szoboszlai elöl állt, és példát mutatott”, és „ugyanolyan magabiztos volt a kapitányi szerepkörben, mint a labdabirtoklásban”, ezt látva pedig úgy véli,

„Idővel könnyen elképzelhető, hogy a Liverpoolnál is hasonló szerepet fog betölteni. … a Vörösök egy olyan játékost szerződtettek, aki egy valódi szupersztár. Szalahhoz, van Dijkhez, Robertsonhoz, Luis Díazhoz és még sokakhoz hasonlóan Szoboszlai is a legnagyobb név hazájában. Hozzászokott ahhoz, hogy ő a sztárszereplő és vállalja a felelősség nagy részét, ami csak hasznos lehet, ha egy olyan nagy klubnál játszol, mint a Liverpool.”

Addison végül rámutatott:

„Szoboszlai személyében Klopp csapata egy újabb nemzeti hőst szerződtetett. … Magyarországon Szoboszlai a sztárfellépő. Ő a nemzet aranyifjúja. És nyilvánvaló, hogy fiatal kora ellenére már most élvezi ezt a felelősséget. Idővel a Liverpool is még inkább érezni fogja ezt az előnyt, hiszen egy újabb vezér bukkant fel, akinek még rengeteg tehetséget kell kibontakoztatnia.”

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.