Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,72 Ft
Euró
384,85 Ft
Font
451,15 Ft
Bitcoin
67,529 $

Saját, úttörő módszerrel győzte le gyógyíthatatlan agydaganatát egy ausztrál orvos

Saját maga által megalkotott kezeléssel sikerült legyőznie a legyőzhetetlennek hitt betegséget.

...svg content...Fotó: Unsplash/Louis Reed
Orvostudomány

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sokaknak reményt adó hír érkezett Ausztráliából: egy ausztrál orvos, aki a melanómával kapcsolatos saját úttörő kutatásait alkalmazta a majdnem egy éve diagnosztizált gyógyíthatatlan agydaganatára, kigyógyult a végzetesnek hitt betegségből.

Richard Scolyer ausztrál professzort az év ausztráljai közé választották a melanómával kapcsolatos életmentő munkájáért, melynek alapjait saját gyógyíthatatlan rákjának kezelésére használja. Soron kívül A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A BBC szerint a Sydney-i Egyetem professzora elmondta, hogy „nem is lehetne boldogabb”, miután a közelmúltban elvégzett MRI eredménye azt mutatta, hogy glioblastomája kiújulásának továbbra sincs jele:

„Köszönöm a mesés csapatnak, amely ilyen jól gondoskodik rólam, különösen a feleségemnek, Katie-nek és a csodálatos családomnak!”

Scolyer professzornál tavaly júniusban diagnosztizálták a daganatot, miután rohamot kapott Lengyelországban. Ő lett a világ első agydaganatos betege, aki műtét előtti kombinált immunterápiában részesült, mivel a melanoma elleni életmódváltó munkájának alapjait saját magán alkalmazta. Az úttörő professzor most abban bízik, hogy a daganat nem fog visszatérni.