Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Már saját társkeresőn ismerkedhetnek az összeesküvés-elméletek hívei

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A regisztrálóknak fel kell sorolniuk, hogy mely összeesküvés-elméleteket tartják valósnak, illetve arról is nyilatkozniuk kell, hogy honnan szerzik információikat az aktuális eseményekről.

A múlt hónapban SchwurbelTreff néven indult el Németországban az a társkereső oldal, amely kifejezetten az összeesküvés-elméletek hívei számára készült, ám már most népszerű, hiszen három hét alatt 1500 felhasználó regisztrált az oldalon.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

De a hagyományos társkeresőkkel ellentétben itt nem a szokásos, magasságra, hobbikra és kedvenc filmekre vonatkozó kérdésekkel találkozhatunk, ugyanis az oldal felhasználóitól azt kérik, hogy sorolják fel, mely összeesküvés-elméleteket tartják valósnak (pl. oltásellenesség, QAnon, stb).

Ezt követően arról is nyilatkozniuk kell, hogy honnan szerzik információikat az aktuális eseményekről, illetve fel kell vázolniuk azt is, hogyan fog megváltozni a világ az elkövetkező 20 évben – számolt be a VICE.

Az Index szerint az oldalt Michael Bründel, a németországi összeesküvés-elméletek egyik kiemelkedő alakja indította el, aki a koronavírus-járvány miatti lezárások elleni tiltakozásaival lett híres az országban.

A magát „Jövő kapitánynak” nevező férfi alapvetően összeegyeztethetetlennek tartja az összeesküvés-elméleteket és a mainstream gondolkodást, kiemelve, hogy épp ezért van szükség a speciális társkereső weboldalakra, emellett abban bízik, hogy a későbbiekben nemzetközileg is elterjed a SchwurbelTreff.