Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
369,25 Ft
Font
428,57 Ft
Bitcoin
25,787 $

5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A nő úgy vélte, az 5G-tornyok kapcsolatban állnak a koronavírus elleni vakcinákkal, így eldöntötte, megsemmisíti azokat.

Már saját társkeresőn ismerkedhetnek az összeesküvés-elméletek hívei

A regisztrálóknak fel kell sorolniuk, hogy mely összeesküvés-elméleteket tartják valósnak, illetve arról is nyilatkozniuk kell, hogy honnan szerzik információikat az aktuális eseményekről.

Újra feltűntek a Magyarország-tagadók, ezúttal a benzinkutakon

Azt állítják, hogy Magyarország nem létezik, hanem valójában egy Amerikában bejegyzett izraeli cég, és csodálkoznak, hogy nem tudnak tankolni hatósági áras üzemanyagot, hiszen ők nem mutatják fel a forgalmit. 

Elképesztő összeesküvés-elméletet talált ki az orosz média, hogy Putyin miért nem akarja megrohamozni a mariupoli acélgyárat

Biztonsággal állítható, hogy megsértődtek az orosz propagandisták, amiért Vlagyimir Putyin úgy döntött, nem indít rohamot az Azovsztal acélgyár ellen.

A kínai közösségi médiában csak úgy repkednek az összeesküvés-elméletek

Oroszország minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja hitelteleníteni Ukrajnát, legújabb valótlan állítása szerint pedig a koronavírust egy "titkos, az USA-val kapcsolatban álló ukrán laborban állították elő".

További Hírek

Összeesküvés-elmélet: A gázárak emelkedése azt a célt szolgálja, hogy az amerikaiak elektromos autóra váltsanak

A közösségi média felhasználók szerint az USA-ban bekövetkezett üzemanyagár emelkedés egy kormányzati terv része, amelynek célja, hogy a lakosok elektromos járművekre térjenek át.

Összeesküvés-elmélet konferencián kapta el a vírust az oltástagadó podcaster, belehalt a fertőzésbe

Elkapta a koronavírust az oltástagadó férfi, de azt állította, ez csak hörghurut.

Orvosokat és ápolókat bántalmaznak az oltásellenesek: komoly történeteket osztottak meg

Erősen látszik a koronavírus-járvány alatt, hogy a korábbi pandémiákkal szemben ez az internet korában történik, ugyanis sokan gondolják okosabbnak magukat a szakembereknél.

Nincs is 5G-hálózat Indiában, mégis abban hisznek az emberek, hogy az 5G okozza a járványt

Már az indiai kormánynak is közleményt kellett kiadnia, hogy még egyelőre az országnak köze sincs az 5G-hálózatokhoz, annyira elterjedt lett a járvány kapcsán népszerű összeesküvés-elmélet.

Miért terjednek az összeesküvés-elméletek a koronavírusról?

Több kutatás is arra jutott, hogy kapcsolat van a koronavírusról szóló összeesküvés-elméletek és a túlzott közösségimédia-használatra való támaszkodás között.

A brazil QAnon mozgalom az összes közül a legmeredekebb teóriával állt elő

A Donald Trump személye körül kialakult rajongás egyik meglepő mellékterméke lett a QAnon mozgalom, mely abban hisz, hogy az ex-elnök egy sátánista, pedofil, szexrabszolga-kereskedő elittel számolt éppen le, ezért is kellett távoznia. A brazil ’Q’ mozgalom erre ráduplázott.

A populizmus és a jobboldali média a koronavírusról alkotott összeesküvés-elméletek forrása

Az Egyesült Államokban futótűzként terjedő Covid-19 összeesküvés-elméletek forrását vizsgáló kutatók szerint elsősorban a populizmus és a jobboldali média a felelős a konteókért.

Korábbi Trump összeesküvés-elmélet hívő: „teljesen olyan volt, mint egy drog”

Jitarth Jadeja, Amerikában tanuló ausztrál születésű diák is a QAnon hívők táborát erősítette két éven keresztül, és elmondása szerint ez a grandiózus összeesküvés-elmélet teljesen úgy funkcionált, mintha csak egy kábítószer lenne.