Saját otthonában termesztette és fogyasztotta a kábítószereket egy mezőberényi férfi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. április 17. - 01:42

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt emeltek vádat egy férfival szemben, aki kannabiszt termesztett és fogyasztott, valamint más drogfajtákat is találtak nála.

A férfit 10 évvel ezelőtt, 2010-ben Spanyolországban, a Madridi Körzeti Bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt – írta az ugyeszseg.hu.

Ez az elítélés azonban nem bírt kellő visszatartó erővel. 2020. október 05-én a férfi mezőberényi lakóhelyén tartott kutatás során a rendőrök ismét többfajta kábítószer foglaltak le: több mint 12 gramm kokaint, 1 db 11 grammos MDMA tartalmú tablettát, 3 db vadkender magot és több mint 1 kg tömegű vadkender ágakat, ágvégződéseket és törmeléket; ez utóbbit ő maga termesztette.

Lefoglaltak tőle továbbá 36 db rózsaszínű, ötszögletű, „kígyó” nyomattal ellátott tabletta is, amelyek bár kábítószernek látszottak, később a vegyészszakértő megállapította róluk, hogy azok nagy valószínűséggel metiltesztoszteront tartalmaznak, amely nem minősül sem kábítószernek, sem új pszichoaktív anyagnak, ellenben a doppinglistán szerepel mint anabolikus szteroid.

A férfi vizeletéből a kannabisz és a kokain lebomlási anyagait mutatták ki.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el a nála talált anyagokat, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült 425.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.