Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

A Ryanair és a Wizz Air is dinamikusan növelte utasszámát

Az ír légitársaságot illetően ez ráadásul minden idők legjobb eredményét jelentette.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, minden idők legerősebb hónapját zárta augusztusban a Ryanair, amely éves alapon 11 százalékkal több, 18,9 millió utast szállított az utolsó nyári hónapban – írta a Világgazdaság.

Kifejtették, az ír fapados légitársaság járatainak kihasználtsága változatlanul 96 százalékot ért el, miközben több mint 103 ezer járatot üzemeltetett, amelyből összesen 350 járatot töröltek a hónap végén a brit NATS légi forgalmat irányítórendszer meghibásodása miatt. Ez 99,997 százalékos teljesítési arányt (completion rate) jelent. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

De a Wizz Airnél még meredekebben nőtt az utasszám, hiszen 24 százalékkal többen, 6 143 859 ezren szálltak fel a hazai hátterű diszkont szolgáltató repülőire augusztusban, a kihasználtsági ráta pedig 90,5 százalékról 94,1 százalékra javult. A magyar légitársaság teljesítési aránya 99,6 százalékos volt.

Megjegyezték, a Wizz Air a múlt hónapban indította el új járatát a londoni Luton repülőtérről a kairói Sphinx repülőtérre. A vállalat Lutonból induló utasainak a száma egyébként beköltözése óta épp a tárgyhónapban lépte át a 65 milliót.

Illetve arról is szó esett, hogy a társaság nemrég kapta meg az Építésügyi és Közlekedési Minisztérium engedélyét az összes uniós országban érvényes kabinszemélyzet-igazolvány kiadására az általa képzett légiutas-kísérő személyzet részére.

De a Wizz Air azt is közölte, hogy szén-dioxid-kibocsátása utaskilométerenként mindössze 51,9 gramm volt az utolsó 12 hónapban, míg augusztusban már csak 50,5 grammot tett ki. A menedzsment állítása szerint jelenleg ez a legalacsonyabb érték a piacon.