Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Indulás előtt nem sokkal törölték a Wizz Air egyik esti járatát

Az olasz fővárosban rekedtek a Wizz Air utasai, akik hétfőn éjjel érkeztek volna meg Budapestre.

...svg content...Fotó: A Wizz Air légitársaság A321neo repülőgépe a kínai Tiencsinben 2023. június 27-én. MTI/EPA/Hszinhua/Szung Zsuj
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hvg.hu egyik olvasója arról tájékoztatta a lapot, hogy több ember is Róma Fiumicino repterén ragadt, mert nem sokkal az indulás előtt törölték a Wizz Air Budapestre tartó járatát. Az eset után elég nagy volt a káosz, mindenki a pulthoz tódult.

Mint kiderült, azóta a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is jelezték, hogy a Rómából eredetileg 22:45-kor érkező, W62342-es járatot törölték, a hvg.hu pedig a légitársaságot is megkereste bővebb tájékoztatásért. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Azt a választ adták, hogy az „olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti”.

Hozzátették, hogy a Wizz Air kénytelen volt az augusztus 28-i Róma-Budapest járatát átütemezni augusztus 29-re, az olasz légtér irányításáért felelős szervek pedig továbbra is folyamatosan dolgoznak a hiba elhárításán.

Az érintettek folyamatos tájékoztatásban részesülnek (SMS, email) a Wizz Airtől, mindemellett a lap olvasója úgy értesült, hogy a légitársaság szállodai elhelyezést kínált az utasainak, és felajánlotta a keddi járatra az átfoglalást.