Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Rusvai elmondta a véleményét az ellenanyagszint méréséről

Fotó: Nédó Erika orvos átadja az oltási igazolást egy férfinak, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 17-én.
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A neves és elismert szakember a TV2 vendége volt kedd reggel, melynek ideje alatt az ellenanyagszint méréséről is mondott pár szót.

Az egyik slágerkérdéssé vált, hogy az ember méresse az ellenanyagszintjét az oltást követően, vagy sem. A vélemények megoszlanak, vannak akik már nem sokkal a beadott oltásukat követően vizsgálatra mennek, míg mások várnak.

Egyesek pedig nem foglalkoznak a kérdéssel, mert úgy vannak vele, hogy az oltásukat megkapták, az ellenanyag bennük van, és innentől kezdve nincs miről beszélni. Most mégis egyre többen beszélnek a kérdésről, hogy mi ilyenkor a helyes magatartás.

Rusvai Miklós a Mokka vendégeként tett említést az ellenanyagszintek méréseiről, amire nincs egységes válasz, mert minden eset más és más lehet. Szerinte emiatt valakinek érdemes elmenni vizsgálatra, míg másnak nem.

„Valakinek érdemes, valakinek nem. Aki kíváncsi rá, persze, nézesse meg. Ez olyan, mintha érdemes-e méretni a vérnyomásunkat… azt mondja az ember, nem, mert háromévente, amikor jogosítványt újíttatok, akkor megmérik a vérnyomásom.”

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre – 7.19.

„Akinek problémája van, az nyilván naponta méri, tehát így sincsen egységes szempont, emberenként más és más. Valakinél érdemes, valakinél nem. Bocsánat, ugye vannak olyan vakcinatípusok, ahol érdemes megnézetni, és utána ennek következtében lehet, hogy egy harmadik immunizálás mellett úgy dönt az illető, hogy ő hamarabb meglépi ezt, beoltatja magát. Ez csak előnyünkre szolgálhat.”