Rossz hírek: elmarad a tömeges oltás a hétvégén, SMS-ben érkezik a tájékoztatás

Székkutas, 2021. március 4. Bakos Attila háziorvos oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcina második adagját a székkutasi egészségházban 2021. március 4-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Nagy Noel

2021.március.5 - 16:34

A hétvégi tömeges oltással kapcsolatban kialakult káoszra tekintettel az operatív törzs bejelentette, elmarad a hétvégén tervezett 74 ezer ember beoltása.

Mint a Telex is felidézte, a csütörtöki nap folyamán nagyon sokan kaptak téves vagy téves információkat tartalmazó SMS-t a hétvégi oltásról. A különböző beszámolók szerint volt olyan, akinek úgy küldtek, hogy a közelmúltban már megkapta a vakcinát.

A leggyakoribb beszámoló viszont az volt a hírportál erről szóló összesítésében, hogy lakóhelyüktől akár több megyényi, több száz kilométeres távolságra lévő rendelőbe, kórházba vagy oltópontra hívták be őket.

Egyik beszámoló szerint annak ellenére, hogy Zala megyében lakik, Siófokra hívták be oltásra, míg egy másik érintett arról írt, hogy édesanyját annak ellenére, hogy Nagykanizsán lakik, Veszprémbe hívták be. Voltak olyanok, akiket Aszalóról, Devecserről, Kiskörösről a fővárosba hívtak, melyek szintén nem kis távolságok.

Annyi ilyen beszámoló érkezett, hogy az operatív törzs bejelentést is tett az ügyben. Orbán Viktor már a péntek reggeli rádióinterjúban is jelezte, probléma van az adatokkal, ezért le fogják állítani rendszert, amelyet később az operatív törzs is később megerősített.

A hétvége folyamán nagyon ambiciózus tömeges oltást végeztek volna hazánkban, ugyanis 74 ezer 60 éves kor alatti embert akartak beoltani a brit AstraZeneca oltóanyagával. Ahogyan az operatív törzs ígérte, már megkezdték az erről szóló SMS-ek kiküldését.

Mint a Telex is írja, az oltás elmaradásáról a Vakcinainfo minden érintettnek SMS-t küld, melyben jelzik a technikai problémát, valamint azt, hogy később, de rövidesen sor kerül az oltásukra. Mint a Vakcinainfo írja, a csütörtöki SMS-t mindenki vegye tárgytalannak, és elnézést kértek.