Ronaldinho: “Messinek olyan nehéz élete van, mint amilyen az enyém volt”

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 3. - 00:43

Az FC Barcelona egykori játékosa Ibai Llanosszal beszélgetett a Twitch-csatornáján, a sportolókra nehezedő nyomásról pedig azt mondta, hogy mindig mindent “nagyon nyugodtan” élt meg.

Ronaldinho Gaúcho Ibai Llanosszal beszélgetett a Charlando Tranquilamente című, a Twitch-csatornáján sugárzott műsorában, amelyen keresztül már olyan nagy személyiségek is megfordultak a futballvilágból, mint Gerard Piqué, Kun Agüero vagy Sergio Ramos.

Az AS azt írja, az FC Barcelona és a brazil válogatott korábbi támadója Chicago városából jelentkezett be, ahol éppen nemzetközi turnéja közepén van, a beszélgetés során pedig felvetett néhány témát a karrierjéről és jelenlegi életéről.

Jelenlegi szerepéről a labdarúgásban azt mondta:

“Annak szentelem magam, hogy nyugdíjasok közötti meccseket játsszak (itt elnevette magát). Megragadjuk a lehetőséget, hogy mindannyian együtt legyünk és találkozzunk a barátokkal. A futball az életem része, és örökké az is marad. Minden, amin keresztülmentem, szép volt. Most viszont sokkal élvezetesebb. Nem tudom elképzelni magam edzőként”.

A Barcelonával és az aktuális ügyekkel kapcsolatosan megosztotta:

“Sosem voltam az a fajta, aki sokat nézett focit. Szeretem nézni a legjobb pillanatokat és a gólokat, de a 90 percet nem szeretem”.

Messi első bajnoki címéről Argentínával úgy fogalmazott:

“Szomorú voltam, mert Brazília kikapott, de nagyon örültem Leónak. Ez volt az, ami hiányzott neki a válogatottnál. Az, hogy a barátaimat boldognak látom, engem is boldoggá tesz”.

Az FC Barcelonánál töltött idejével kapcsolatban elmondta:

“Szerencsés voltam, hogy egy olyan időszakban érkeztem a Barcához, amikor nem volt sok változás. Történelmet írtunk. Látványos volt, nagyon szép évek voltak”.

A sportolókra nehezedő nyomásról pedig úgy vélekedett:

“Ha vele (Simone Biles) megtörtént, akkor ez bárkivel megtörténhet. A nyomás normális, hiszen az embernek esélye van arra, hogy valóra váltson egy álmot, és egész életében ezért edz. Én ezt nagyon nyugodtan éltem meg”.