Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Robotkutya kolbászolt a felrobbant Starship űrhajó kilövőállomásánál

Fotó: Boston Dynamics
not image

Kulcsár Péter

2021. március 6. - 11:36

Bár a SpaceX SN10 prototípusa kudarcot vallott legutóbbi tesztelése során, a Boston Dynamics megmentette a show-t az egészen egyedi kinézetű robotkutyájával.

Egy nappal azután, hogy a SpaceX a balul elsült rakétapróba után átállt takarítási üzemmódba, és összegyűjtötték a robbanásból származó maradványokat, a helyszínen megjelent egy robotkutya, amely lazán felmérte a terepet, míg a munkások dolgoztak.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Trevor Mahlmann tette közzé Twitteren a bizarr jeleneteket, amelyek komikusnak tűnhetnek, ám korántsem azok, hiszen a SpaceX 75 ezer dollárt adott ki azért, hogy a Boston Dynamics robotebével őrizzék a kilövőállomás területét.

A Zeus névre keresztelt szerkezetet főként gázszivárgások és egyéb veszélyforrások detektálására használják, ezen felül még saját ólat is kapott a SpaceX texasi, Boca Chicában található telephelyén.

Már múlt héten is felbukkant Zeus a landolóállomás környékén, akkortájt azonban még nem sejtették, pontosan mit is szimatolhatott ki a mesterséges intelligenciával működő házőrző gépezet.

Szakértők úgy gondolják, a robotkutya jelenleg azon szorgoskodhat, hogy felderítse a különböző törmelékek pontos helyét, ezáltal elősegítve a takarítási procedúrák gördülékeny folyamatát.