Roberto Mancinit is elővehetik a Manchester City pénzügyi szabálytalanságai kapcsán

Budapest, 2022. szeptember 25. Roberto Mancini olasz szövetségi kapitány a másnapi, a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkõzésre készülõ olasz labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a Puskás Arénában 2022. szeptember 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az olasz szakember tagadja, hogy bármilyen szabálytalanságot elkövetett volna.

A klubot több mind száz rendbeli pénzügyi szabályszegéssel vádolta meg a Premier League a 2018-ig tartó időszakban, amellett, hogy a későbbi vizsgálatoknak sem tett maradéktalanul eleget. Mancini 2009 és 2013 között irányította a Manchester City-t.

Soron kívül Szoboszlai megint parádésan játszott a Liverpoolban (videó)

A liga annak kapcsán is vizsgálódik, hogy a klub mennyire részletesen számolt be az edzői fizetésekről Mancini idején. Az olasz szakember ugyanakkor úgy véli, hogy semmiféle szabálytalan kifizetésben nem vett részt, és arra számít, hogy az ügy kapcsán nem fogják megkeresni a Premier League képviselői.

„Nem keresett vagy hívott fel senki, és nem hiszem, hogy bárki is kapcsolatba lépne velem” – válaszolta. „Befizettem az adókat, mindent rendben csináltam, szóval nem hiszem, hogy bármi oka lenne a meghallgatásomnak” – mondta.

Mancini korábbi információk szerint 1,45 millió fontot kapott alapfizetésként és 1,75 millió fontot tanácsadóként, utóbbit azonban titkos megállapodásnak minősíthetik, amennyiben nem számoltak el vele megfelelő módon – emlékeztetett az ESPN.

A Manchester City számára kedvező, hogy az ügy felgöngyölítése lassan halad, korábban szakértők elmondták, hogy a legvalószínűbb büntetés egy komoly pénzbüntetés lehet. Az ügyről itt írtunk korábban.