Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Kiderült, milyen büntetésre számíthat a Manchester City a pénzügyi visszaélései miatt

Fotó: Unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Immár ötödik éve vizsgálódnak a klub körül, hamarosan végre pont kerülhet az ügy végére.

A Manchester City ellen még 2018-ban indult vizsgálat, miután a német Der Spiegel olyan e-maileket szivárogtatott ki, melyek pénzügyi visszaélésekre utaltak a klub körül.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Egészen pontosan a szponzori bevételek összegét hamisíthatták meg, kijátszva ezzel az UEFA pénzügyi fair play szabályzatát. A csapatot az ügy kapcsán két évre kizárták a Bajnokok Ligájából, később azonban a büntetést visszavonták.

Most Dr. Dan Plumley pénzügyi szakértő beszélt a lehetséges következményekről, melyek a korábbiakkal ellentétben jóval enyhébbek lehetnek, és ami valószínűleg nem fogja túlzottan megrengetni a Premier League címvédőjét – írja a Football Insider.

“Nagyon keveset tudunk arról, hogy mi zajlott a háttérben a Manchester Citynél, és mit vizsgáltak az elmúlt öt évben. Azt viszont láttuk, hogy az UEFA ellen csatát nyert a klub, és minél tovább tart az ügy, annál nehezebb lesz bármilyen büntetést kiszabni rájuk” – mondta.

A Premier League átvette a pénzügyi visszaélések kivizsgálását, és két szakértőt nevezett ki, hogy járjanak a szövevényes ügy végére. Plumley szerint az ügy felgöngyölítésének megakadása leginkább a Manchester City számára jár előnyökkel.

“A megnyert címek visszamenőleges megfosztásának gondolata nagyon valószínűtlennek tűnik, így a legrosszabb forgatókönyv a klub szemszögéből jelenleg egy komoly pénzbüntetésnek tűnik” – tette hozzá.